La politique au Déjeuné, 1871

Alexander Hugo Bakker Korff

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Pentekening met een voorstelling van drie dames aan tafel. Voor een wand, waartegen twee ovale portretten en een langwerpige spiegel, zitten drie dames aan een ronde bolpoottafel aan het ontbijt. Ieder is zeer verdiept in haar courant. De oudste, links, is iets naar links gewend en draagt een kanten muts, evenals de middelste, die recht van voren gezien, achter de tafel zit. De derde dame, die geheel naar links gewend rechts van de tafel zit, draagt een geknoopte hoofddoek. Links op de achtergrond een klein dressoir met snuisterijen en iets naar voren een gueridon. Voor de tafel een theestoof met kokende ketel en geheel rechts een Lodewijk XV-schoorsteen met ingebouwde haard. Rechtsonder met pen gesigneerd en linksonder de titel.

Object

Titel
La politique au Déjeuné
Objectnaam
tekening
Inventarisnummer
S 19
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Alexander Hugo Bakker Korff
Datering
1871
Signatuur
voorzijde rechtsonder: A.H. Bakker Korff fec. 1871
Materialen
inkt, papier
Techniek
getekend
Afmetingen
Drager 1: 21 x 26,2cm (210 x 262mm)
Drager 2: 30,3 x 35,4cm (303 x 354mm)
Dagmaat: 21,8 x 27,1cm (218 x 271mm)
Met passe-partout: 42,5 x 60cm (425 x 600mm)

Onderwerp

Voorstelling
eten, interieur, lezen, vrouw

Verwerving

Datum
1922
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan