Landschap met molen, 1894

Hendricus Petrus Bremmer

De felgekleurde vlakken van dit polderlandschap bestaan uit een regelmatig patroon van punten. Deze techniek is gebaseerd op het pointillisme, waarbij de zuivere kleuren van de stippen in het oog samenvloeien tot mengkleuren. Het zinderende licht geeft dit landschap een zekere spanning. Bremmers contact met leden van de Belgische kunstenaarsvereniging Les XX (Les Vingt) leidde naast dit pointillisme ook tot een verdere abstrahering van vormen. Bomen, vaart, huizen en molen zijn in dit landschap gereduceerd tot geometrische vormen, zonder daarbij hun herkenbaarheid te verliezen.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Object

Titel
Landschap met molen
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 2345
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Hendricus Petrus Bremmer
Datering
1894
Signatuur
voorzijde, rechtsonder: H.P.B. [ineen] MRT 1894
Materialen
olieverf, doek
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Algemeen (afmetingen volgens catalogus 1983): 55 × 65cm (550 × 650mm)
Met lijst: 76,2 × 85,5 × 4,5cm (762 × 855 × 45mm)

Onderwerp

Voorstelling
huis, molen, landschap, boom, knotwilg

Verwerving

Datum
1979
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan