Gezicht op het bolwerk voor de Hogewoerdspoort te Leiden, ca. 1850

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Schilderij met de voorstelling van een stadsgezicht op Leiden: het bolwerk voor de Hogewoerdspoort. Links is nog een deel van de buitenpoort en de koepel in de tuin van gemeentesecretaris Van Puttkammer te zien. In het midden achter bomen staat de toren van de voormalige Hogewoerdspoort. Op de voorgrond liggen twee schuiten en links nog een derde in de gracht. Rechts is een doorkijk te zien op de stad Leiden met de huizen van het Utrechtse Veer en de voormalige wallen aan de Zijlsingel. Niet gesigneerd. Schilderij zit in een zwartgeverfde houten lijst met een vergulde binnenrand.

Object

Titel
Gezicht op het bolwerk voor de Hogewoerdspoort te Leiden
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 284
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
ca. 1850
Materialen
olieverf, doek
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Drager: 55,5 × 74 × 2,5cm (555 × 740 × 25mm)
Met lijst: 68,5 × 87,2 × 4,5cm (685 × 872 × 45mm)

Onderwerp

Voorstelling
bolwerk, stadsgezicht, stadspoort, boom, schuit
Topografie
leiden

Verwerving

Datum
1886
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan