Het stoeiend paar, na 1945

Hendrik Johannes Boom

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Schilderij met de voorstelling van een stoeiend paar. Aan de voet van twee zich ter linkerzijde verheffende kromme eiken ligt een boerenjongen bijna geheel naar links gewend op zijn knieën. Terwijl zijn hoed hem van het hoofd vliegt, grijpen zijn beide handen die van een tegenover hem zittend boerenmeisje, dat hij tracht te kussen. Dit hem enigszins weerstrevende meisje kijkt lachtend over haar rechterschouder naar de beschouder. Aan een tak van een eik hangt een vogelkooitje met drie vogels. Meer naar de achtergrond staan meerdere bomen. Niet gesigneerd. Drager is niet ingelijst.

Object

Titel
Het stoeiend paar
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 2969
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Hendrik Johannes Boom
Datering
na 1945
Materialen
olieverf, board
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Drager: 40 × 80 × 0,5cm (400 × 800 × 5mm)

Onderwerp

Voorstelling
man, landschap, vrouw

Verwerving

Datum
1982
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan