Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen - alleen online tickets

Studie van vrouwelijk naakt, ca. 1885

Willem van der Nat

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Tekening in zwart krijt met studies van naaktfiguren. Op de voorzijde staat een studie van vrouwelijk naakt. De vrouw zit op een houten blok, iets naar rechts gericht. Ze steunt met beide handen op dit blok. Haar rechterbeen heeft ze voor haar linkerbeen gezet. Ze houdt haar hoofd naar links gewend en ze kijkt naar beneden. De vrouw draagt een kort kapsel. Op de keerzijde staat een tekening met een studie van mannelijk naakt, en profil naar rechts, op een tabouret zittend. Rechtsboven een detail van zijn kop en schouders. Rechtsonder staat "tekenacademie". Gesigneerd met krijt op de voorzijde.

Object

Titel
Studie van vrouwelijk naakt
Objectnaam
tekening
Inventarisnummer
S 3247
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Willem van der Nat
Datering
ca. 1885
Signatuur
voorzijde, rechtsonder: WH van der Nat
Materialen
krijt, papier
Techniek
getekend
Afmetingen
Drager: 44 x 28,3cm (440 x 283mm)
Dagmaat: 44,2 x 29,4cm (442 x 294mm)
Met passe-partout: 60 x 42,5cm (600 x 425mm)

Onderwerp

Voorstelling
vrouw, man, naakt, studie

Verwerving

Datum
1983
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan