Zonder titel, 1988

Aart Houtman

Aart Houtman ontwikkelde begin jaren '80 een streng systeem voor zijn schilderijen. Hij verdeelt zijn werken in negen vlakken. Elk vlak heeft een eigen penseelrichting, kleur en vorm. De vlakken worden gecombineerd met zeven ordeningsmethoden. Zo ontstaan diverse lagen en kleurmengingen. Door de ontelbare mogelijkheden blijft er ruimte voor intuïtieve beslissingen. Sinds 1988 combineert Houtman de verschillende ordeningsmethoden op zo'n manier dat er figuratieve voorstellingen kunnen ontstaan. Dit beperkt zijn intuïtieve werkwijze, maar de schilderijen winnen aan complexiteit. Verschillende ruimtelijke ervaringen concurreren nu met elkaar.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Object

Titel
Zonder titel
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 4655
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Aart Houtman (maker)
Datering
1988
Materialen
olieverf, hout, doek
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Drager: 140,5 x 180,5 x 2,5cm (1405 x 1805 x 25mm)

Onderwerp

Voorstelling
drinken, man

Verwerving

Datum
1989
Wijze van verwerving
Aankoop
Met dank aan
Aankoop met financiële steun van het Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan