Boer op de akker, 1988

Wim Izaks

Wim Izaks was een bezeten schilder met een enorme productie. Hij schilderde in diverse stijlen en verzette zich tegen een bepaalde stijl. In zijn latere werk speelt het Twents-Achterhoekse landschap een belangrijke rol. Hij schildert dan vooral in een emotioneel expressionistische stijl. ‘Boer op de akker’ is daarvan een voorbeeld; het werk is tegelijkertijd een parodie op het traditionele Hollandse landschap. Door het vogelperspectief missen we de lage horizon en een weidse lucht. De triomfantelijk grijnzende boer lijkt met zijn tractor als een bobslee een heuvel af te razen.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Object

Titel
Boer op de akker
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 4661
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Wim Izaks (maker)
Datering
1988
Materialen
olieverf, paneel
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Drager: 48 × 38 × 0,5cm (480 × 380 × 5mm)
Met lijst: 53 × 42 × 4cm (530 × 420 × 40mm)

Onderwerp

Voorstelling
boer, landschap, abstract

Verwerving

Datum
1989
Wijze van verwerving
Aankoop
Met dank aan
Aankoop met financiële steun van het Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan