Gezicht op de Oude Vest, 1987

Leo van den Ende

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Schilderij met de voorstelling van een gezicht op de Oude Vest te Leiden, naar het oosten gezien vanaf de brug schuin tegenover de Lakenhal. Links van het midden is op de achtergrond de Marebrug afgebeeld. Links zijn nog net de huizen aan de Oude Singel te zien. Rechts staat aan de gracht de Leidse Schouwburg. Aan de gracht staan verschillende auto's geparkeerd, waaronder een wit busje. Achter de schouwburg is de koepel en de toren van de Marekerk te zien. De Mareburg en de huizen en andere gebouwen aan de Oude Vest worden weerspiegeld in het water van de gracht. In de lichtblauwe lucht hangen enkele wolken. Rechtsonder gesigneerd. Schilderij zit in een goudkleurig geverfde houten lijst met een witgeverfde binnenrand.

Object

Titel
Gezicht op de Oude Vest
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 4734
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Leo van den Ende
Datering
1987
Signatuur
voorzijde, rechtsonder: Leo van den Ende '87
Materialen
doek, olieverf
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Drager: 50,5 × 70 × 2cm (505 × 700 × 20mm)
Met lijst: 64,3 × 84 × 6cm (643 × 840 × 60mm)

Onderwerp

Voorstelling
kerk, huis, stadsgezicht, gracht, auto, brug
Afgebeelde persoon
Leidse Schouwburg
Topografie
leiden

Verwerving

Datum
1989
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Geschenk van de kunstenaar, 1989
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan