Mupi '89, 1989

Peter Willemse (als kunstenaar)

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Schilderij met de voorstelling van een Geisha. De vrouw is tot de borst afgebeeld, recht naar voren en de beschouwer aankijkend. Haar gezicht is bedekt met paars met lichte vlekken. Haar haren zijn opgestoken en ze draagt rode oogschaduw rond haar ogen en rode lippenstift op haar lippen. Uit haar kimono komen twee auto's: bovenaan een blauwe en onderaan een rode. Ook boven haar zijn verschillende auto's te zien. Op de achtergrond zijn onderaan bloemen afgebeeld, met rechts een kralenslinger en boven stokjes met bloemmotieven. De achtergrond is paars. Niet gesigneerd. In een houten lijst, achter glas en met hardboard op de achterzijde.

Object

Titel
Mupi '89
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 4803
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Peter Willemse (als kunstenaar)
Datering
1989
Materialen
olieverf, glas, hout, hardboard, doek
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Met lijst: 168,2 x 117,9 x 2cm (1682 x 1179 x 20mm)

Onderwerp

Voorstelling
auto, bloem, vrouw

Verwerving

Datum
2006
Wijze van verwerving
Overdracht
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan