Relaxed Vladimir, 1993

Nicole Carvajal

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Schilderij met een een portret van Vladimir Tatlin, zittend met een sigaret in de mondhoek. De man draagt een groen jasje en een groene blouse, tot bovenaan gesloten. Hierbij een roodbruine broek. Hij heeft zijn handen op zijn bovenbenen liggen en kijkt een beetje schuin naar voren weg. Rechtsachter een witte sculptuur in de vorm van een torso van een vrouw. Links van hem een vrouw, op de rug gezien en met opgetrokken knieƫn, liggend op een bank. Links aan de rand een rond tafeltje met daarop een brandende kaars in een kaarsenstandaard. Hierachter een bruin gordijn met blauwe en groene motieven en strepen. De achtergrond is verdeeld in diverse kleurvlakken, sommige effen, sommige bewerkt. Linksonder met oranje verf gesigneerd. Het doek is op een houten frame gespannen.

Object

Titel
Relaxed Vladimir
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 4920
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Makers
Nicole Carvajal (maker)
Vladimir Tatlin (afgebeeld)
Datering
1993
Signatuur
voorzijde linksonder: nicole Carvajal
Materialen
olieverf, doek
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Algemeen: 115 x 135 x 2cm

Onderwerp

Voorstelling
vrouw, mansportret

Verwerving

Datum
1994
Wijze van verwerving
Aankoop
Met dank aan
Aankoop met steun van de Provincie Zuid-Holland, 1994
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan