Portret van de familie Van Berge Henegouwen, 1945

Wijnand Geraedts

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Groepsportret van de familie Van Berge Henegouwen: A.L. van Berge Henegouwen met zijn vrouw en hun 17 kinderen. Van links naar rechts zijn afgebeeld: een naar rechts kijkende jongeman, drie vrouwen die in een boek kijken, een vrouw (de moeder) met drie kinderen, drie jongens, een man met een snor (de vader), drie meisjes waarvan de middelste met bloemen en drie vrouwen waarvan de rechter met een accordeon. Rechts vooraan staat een tafel met een bordeauxrood kleed waarop bloemen en rechts een groene vaas met bloemen. Links in de lucht is een engel met een kind afgebeeld, een reeds overleden kind. Linksonder gesigneerd. Schilderij zit in een zwartgeverfde houten lijst met een vergulde binnenrand.

Object

Titel
Portret van de familie Van Berge Henegouwen
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 5012
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Wijnand Geraedts
Datering
1945
Signatuur
voorzijde, linksonder: Wynand Geraedts 1945
Materialen
doek, olieverf
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Algemeen (oude afmetingen): 80 × 170cm (800 × 1700mm)
Met lijst: 87 × 178 × 6cm (870 × 1780 × 60mm)

Onderwerp

Voorstelling
vrouw, groepsportret, engel, man, interieur, kind
Afgebeelde persoon
Familie Van Berge Henegouwen

Verwerving

Datum
1997
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan