Italianiserend landschap met vee, 1670

Adriaen van de Velde

Schilderij met de voorstelling van een landschap met vee. Op de voorgrond staan en liggen enkele koeien, geiten en schapen in en bij een laag water. Enkele dieren worden weerspiegeld in het water. Bij het vee zit een vrouw met een mand op haar schoot en ze kijkt naar een man die tegenover haar staat. Deze man heeft een hoed op zijn hoofd en hij houdt een wandelstok in zijn rechterhand vast. Achter de man staat een hoge boom in een verder boomrijk landschap, met in het verschiet een heuvellandschap. Middenonder gesigneerd. Schilderij zit in een houten lijst.

Object

Titel
Italianiserend landschap met vee
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 5056
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Adriaen van de Velde
Datering
1670
Signatuur
voorzijde, middenonder: A. v. Velde f 1670
Materialen
olieverf, doek
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Algemeen (oude afmetingen): 69 x 56cm (690 x 560mm)
Met lijst: 91,3 × 77,6 × 6,2cm (913 × 776 × 62mm)

Onderwerp

Voorstelling
landschap, boom, geit, wateroppervlak, man, koe, schaap, vrouw

Verwerving

Datum
1998
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Geschenk van de kinderen van Van Doorne-Duijndam aan de Vereniging van Belangstellenden in Museum De Lakenhal, 1998; door hen geschonken aan Stedelijk Museum De Lakenhal, 1998
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan