Uitzicht op Woubrugge (met berg Ararat), 1999

Krikor Momdjian

Krikor Momdjian brengt doelbewust een deel van zijn achtergrond en van zijn huidige omgeving met elkaar in evenwicht. De dialoog tussen zijn verleden en het heden is een terugkerend thema in zijn werk. 'Uitzicht op Woubrugge' toont een polderlandschap, een uitsnede van de Nederlandse realiteit als icoon; inclusief een rand van bladgoud. Maar in de verte rijst als een wolk de berg Ararat op, het symbool van Armenië, de berg waarop - volgens de legende - de ark van Noach strandde. In Armeens schrift plaatste Momdjian op het schilderij een zelfgemaakt gedicht, geïnspireerd op de natuur, het - geestelijk - licht en zijn gevoelens daarbij. Het schilderij is poëtisch en ingehouden van karakter en laat de beschouwer veel ruimte.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Object

Titel
Uitzicht op Woubrugge (met berg Ararat)
Objectnaam
fotowerk
Inventarisnummer
S 5072
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Krikor Momdjian (maker)
Datering
1999
Signatuur
voorzijde, linksonder: Momdjian '99
voorzijde, rechtsonder: monogram [onleesbaar]
Materialen
olieverf, kleurenfoto, hout, doek, bladgoud
Techniek
fotografie
Afmetingen
Drager: 100 x 145 x 3,7cm (1000 x 1450 x 37mm)

Onderwerp

Voorstelling
boom, berglandschap, sloot, polderlandschap

Verwerving

Datum
1999
Wijze van verwerving
Aankoop
Met dank aan
Aankoop 1999 met subsidie van de Provincie Zuid-Holland
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan