Zonder titel, 1999

Barend van Herpe

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Kleurenfoto van een vrouw die een jurk van de Zangeres zonder Naam draagt. De oranje jurk heeft een herhalend bloemmotief met tuiltjes roze en oranje bloemen in groen blad. De jurk is lang en heeft een vrij strakke, iets gerende rok. Het lijfje heeft een hoge, brede tailleband en een diepe V-hals, afgezet met een geschulpte rand. De mouwen zijn licht gepoft aangezet en bij de pols gerimpeld. Het model draagt balletschoentjes en staat op haar tenen, met haar armen en een geconcentreerde blik probeert ze haar evenwicht te bewaren. Ze staat in een paarse rechthoek die aan de binnenzijde behangen is met blauw en goud behang in een klassiek motief. Aan het plafond hangt een brandende gloeilamp. De achtergrond is ook paars. Niet gesigneerd.

Object

Titel
Zonder titel
Objectnaam
foto
Inventarisnummer
S 5131
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Makers
Barend van Herpe
Annemarie van der Heijden
Datering
1999
Materialen
papier, aluminium
Techniek
fotografie
Afmetingen
Algemeen: 165,5 x 125 x 3,3cm (1655 x 1250 x 33mm)

Onderwerp

Voorstelling
model (persoon)

Verwerving

Datum
2000
Wijze van verwerving
Opdracht
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan