Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Schilderij voorstellende Madonna met kind. De vrouw is zittend afgebeeld en heeft het kind op schoot. Ze draagt een bruine lange jurk, afgezet met een witte strook stof en een rode broche middenvoor langs de hals. Hier overheen een blauwe losvallende mantel. Op haar blonde haren een blauwe doek. Het kind heeft een witte doek losjes om zijn middel geslagen. De vrouw en het kind hebben een ketting met doorzichtige kralen en een kruisje in hun hand. Linksonder gesigneerd. Op de achtergrond hoge kale bergen met sneeuw. Het schilderij is in een witgeschilderde lijst gezet. Achterop een etiket van de lijstenmaker L. Questroo.

Object

Titel
Madonna met kind
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 5136
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Pieter Geraedts sr.
Datering
ca. 1950
Signatuur
voorzijde, linksonder: Pieter Geraedts
Materialen
olieverf, board, hout
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Met lijst: 114,3 x 88,3 x 4,3cm (1143 x 883 x 43mm)

Onderwerp

Voorstelling
bijbelse voorstelling, kruis, maria met kind

Verwerving

Datum
2000
Wijze van verwerving
Aankoop
Met dank aan
Aankoop met financiële steun van de Mondriaan Stichting, 2000
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan