Das Triptychon, 1999

Onno S./Allart L.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Ontwerptekening met pen en gewassen inkt van drie panelen. Op het middenpaneel een offertafel, met een onthoofd vrouwenlichaam met een open borst. Daarachter een open massagraf. Links hiervan mannen met zwaarden die andere mannen doden. Op de achtergrond twee galgen en een open mijn waarin mensen aan het werk zijn. In het rechter deel van boven naar beneden: een man met een bijl [de God Vulkanus], een vulkaan met stromende lava, een veld met boomstronken en op de voorgrond een wolfachtig dier. In het linker deel van boven naar beneden: een sterrenhemel, een man met een bijl en een doorsnede van een vuurspuwende vulkaan. Middenonder gesigneerd en gedateerd. In een zwarte smalle houten lijst met glas.

Object

Titel
Das Triptychon
Objectnamen
tekening, tekening, ontwerp (design)
Inventarisnummer
S 5233
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Onno S./Allart L.
Datering
1999
Signatuur
middenonder: ONNO S. ALLART L. 1999
Materialen
papier, inkt
Technieken
getekend, gewassen
Afmetingen
Algemeen: 102 x 177cm (1020 x 1770mm)
Met lijst: 93,6 x 119 x 3,7cm (936 x 1190 x 37mm)

Onderwerp

Voorstelling
landschap, vulkaan, wolf

Verwerving

Datum
2002
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan