Postzegelmapje 295 Zomerzegels 2004, 2004

Fons Haagmans

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Vel met zes postzegels, twee keer drie, met gestileerde afbeeldingen van bloemen. De postzegels zijn rechthoekig en per afbeelding verschillend van kleur. Op alle zegels staat bovenaan in schrijfletters: "nederland 2004". Links en rechts van de bloemsteel staat "39" en "+19" en daaronder: "eurocent". De afbeeldingen zijn: een paarse iris op een lila achtergrond, een witte lelie in een roze achtergrond, een rode klaproos op een mauve achtergrond, een blauwe en een zwarte tulp op een lichtbruine achtergrond, een oranje tudorroos op een lichtblauwe achtergrond en een paarse distel op een lichtgroene achtergrond. Om de zegels een witte gegolfde rand. De zegel liggen op een zwart karton waarover cellofaan ligt. Hier omheen is een omslag gevouwen met een foto van een distel en de tekst: "postzegelmapje 295 Zomerzegels 2004 6 april 2004" en het logo van TPGPost. Op de achterzijde technische gegevens en een toelichting op de keuze van het onderwerp en de kunstenaar Haagmans. Zegels en omslag zitten samen in een plastic hoesje.

Object

Titel
Postzegelmapje 295 Zomerzegels 2004
Objectnaam
postzegel
Inventarisnummer
S 5407.4
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Fons Haagmans
Datering
2004
Materialen
fosfor, papier, plastic, karton
Techniek
gedrukt
Afmetingen
Algemeen: 11 x 15,2cm (110 x 152mm)

Onderwerp

Voorstelling
iris, distel, klaproos, tulp, roos, lelie

Verwerving

Datum
2004
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan