Meisje in museum, 1960

Harm Kamerlingh Onnes

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Schilderij met de voorstelling van een meisje in een museum. Het meisje staat ten voeten uit, geheel naar rechts gericht en naar rechts kijkend. Ze is gekleed in een zwarte coltrui, een roze rok en groene schoenen. Ze houdt een folder of andere papieren in haar handen. Het meisje staat in een schilderijenzaal van een museum. Achter haar zijn de doorgangen naar twee andere zalen te zien. In de middelste zaal is nog net een stuk van een dweil te zien. Rechtsonder gesigneerd. Schilderij zit in een zwartgeverfde houten lijst met een vergulde verhoogde rand en een witgeverfde binnenrand.

Object

Titel
Meisje in museum
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 5426
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Harm Kamerlingh Onnes (maker)
Datering
1960
Signatuur
voorzijde, rechtsonder: '60 HHKO [aaneen]
Materialen
olieverf, board
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Drager: 40,3 × 30,3 × 0,3cm (403 × 303 × 3mm)
Met lijst: 53,5 × 43,5 × 3cm (535 × 435 × 30mm)

Onderwerp

Voorstelling
meisje, museum, interieur

Verwerving

Datum
2005
Wijze van verwerving
Legaat
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan