Zonder titel, 1990

Jan van der Ploeg

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Schilderij met de voorstelling van abstracte figuren tegen een zwarte achtergrond, in de kleuren groen, blauw, wit en oranjegeel. Te zien zijn, van links naar rechts en van boven naar beneden: - in groen: een rond figuur met uitgespaarde horizontale banen met een kruis; - in blauw: een cirkel met de buitenrand bestaande uit steeds groter wordende ronde figuren; - in wit: een lelie opgebouwd uit kleine ronde figuren; - in oranjegeel: vier horizontale onder elkaar geplaatste lijnen; - in wit: een cirkel met een verdikte buitenrand; - in wit: vier verticale naast elkaar geplaatste lijnen; - in wit: een ovaal figuur en een bijna rond figuur; - in wit: twee figuren, beide bestaande uit drie rechthoekige figuren waarvan de middelste twee een afgeronde rechterzijde heeft; - in groen: een ovaal figuur bestaande uit een rechthoek met twee longachtige vormen; - in oranjegeel: drie ronde figuren, alle drie bestaande uit om elkaar heen geplaatste ronde figuren; - in blauw: acht horizontale onder elkaar geplaatste lijnen, oplopend van bovenaan klein, in het midden groot en aflopend naar klein onderaan; - in wit: een bijna rond figuur; - in wit: een figuur bestaande uit acht figuren, bovenaan en onderaan lopend in een hoog en in het midden recht. Niet gesigneerd. Met een houten spieraam.

Object

Titel
Zonder titel
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 5519
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Jan van der Ploeg
Datering
1990
Materialen
doek, hout, acrylverf
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Drager: 200 x 150cm (2000 x 1500mm)

Onderwerp

Voorstelling
lelie, figuur, abstract

Verwerving

Datum
2006
Wijze van verwerving
Overdracht
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan