Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Stilleven met een tafel waarop een rood geruite theedoek ligt. Van links naar rechts staan en liggen diverse voorwerpen op de theedoek: een zwarte fles met meerdere etiketten, een dun boek met een groene omslag, een map met het cijfer "47", een witte kom, een mes, een map met de tekst "PANORAMA", een schrift met een wit etiket en een rond doosje. Rechts nog een boek, welke naast de theedoek ligt. Linksonder gesigneerd. Op de achterzijde van het doek is een portret van een man geschilderd met een wit overhemd. In het vakje op zijn rechterborst zit een pen. Het gezicht is doorgehaald met donkere strepen verf. Schilderij zit in een vergulde houten lijst.

Object

Titel
Stilleven
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 5643
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Lucas Verkoren
Datering
ca. 1930 - 1940
Signatuur
voorzijde, linksonder: Verkoren
Materialen
olieverf, doek
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Drager: 68,5 × 98 × 2cm (685 × 980 × 20mm)
Met lijst: 89 × 118,5 × 4,8cm (890 × 1185 × 48mm)

Onderwerp

Voorstelling
stilleven

Verwerving

Datum
2011
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Geschenk Stichting Industrieel Erfgoed Leiden (STIEL), 2011
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan