Affiche voor een tentoonstelling van de Leidsche Kunstclub de Sphinx, 1917

Harm Kamerlingh Onnes

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Affiche van een tentoonstelling van kunstwerken van Leidsche Kunstclub de Sphinx. Drukwerk in zwart, wit en groen met in het midden in vier regels de tekst: "Leidsche Kunstclub 18 jan 31 jan Entr 25ct De Sphinx". Links een baan tekst, die doorloopt naar middenonder: "Tentoonstelling van kunstwerken in de bovenzalen van "de Harmonie". Breestraat - Leiden.". Linksonder in de hoek: "geopend 10-4 uur", rechts een smalle baan tekst: "Donderdag entr f1" en rechts onder in de hoek datum en signatuur: "1917 HHKO". De tekst en de gekleurde vlakken vormen het gezicht van een sfinx.

Object

Titel
Affiche voor een tentoonstelling van de Leidsche Kunstclub de Sphinx
Objectnaam
affiche
Inventarisnummer
S 5644
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Harm Kamerlingh Onnes
Datering
1917
Signatuur
voorzijde, rechtsonder: 1917 HHKO
Materialen
papier, inkt
Techniek
lichtdruk
Afmetingen
Algemeen: 93 x 61,5cm (930 x 615mm)

Onderwerp

Voorstelling
sfinx

Verwerving

Datum
2011
Wijze van verwerving
Aankoop
Met dank aan
Aankoop bij Van Sabben Poster Auctions, 2011
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan