Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen

Boerensoldaten en Spaanse soldaat, 2011

Erwin Olaf

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Fotoportret van drie boerensoldaten met een gedode Spaanse soldaat. De drie boeren, naast elkaar staande, houden verschillende wapens vast. Ze zijn alle drie bijna ten voeten uit afgebeeld en kijken de beschouwer aan. De middelste leunt met zijn speer op het lichaam van de gedode Spaanse soldaat, die met zijn hoofd naar links ligt op een bal met stro. Foto zit in een houten lijst, met passe-partout en achter glas.

Object

Titel
Boerensoldaten en Spaanse soldaat
Objectnaam
foto
Inventarisnummer
S 5646.7
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Erwin Olaf
Datering
2011
Materiaal
kodak endura papier
Techniek
chromogene druk
Afmetingen
Drager: 80 × 60cm (800 × 600mm)
Met lijst: 86,5 × 66,5 × 3cm (865 × 665 × 30mm)

Onderwerp

Voorstelling
soldaat, boer

Verwerving

Datum
2011
Wijze van verwerving
Opdracht
Met dank aan
Collectie Universiteitsbibliotheek Leiden / Museum De Lakenhal, Leiden;
In opdracht van Museum De Lakenhal en Universiteit Leiden, 2011, met financiële steun van de Gemeente Leiden (Rijks BKVgelden), het Fonds BKVB en het Cultuurfonds Leiden.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan