Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Fotoportret van de godin Minerva, als symbool voor de Universiteit Leiden. De godin is ten voeten uit afgebeeld, recht naar voren en de beschouwer aankijkend. Ze draagt een jurk die tot op de grond komt. In haar rechterhand houdt ze een opengeslagen boek vast en haar linkerhand leunt op een schild waarop de kop van Medusa te zien is. Voor haar voeten ligt rechts een stapel boeken met een helm. Foto zit in een houten lijst, met passe-partout en achter glas.

Object

Titel
Minerva
Objectnaam
foto
Inventarisnummer
S 5646.9
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Erwin Olaf
Datering
2011
Materiaal
kodak endura papier
Techniek
chromogene druk
Afmetingen
Drager: 80 × 60cm (800 × 600mm)
Met lijst: 86,5 × 66,5 × 3cm (865 × 665 × 30mm)

Onderwerp

Voorstelling
minerva, vrouwenportret

Verwerving

Datum
2011
Wijze van verwerving
Opdracht
Met dank aan
Collectie Universiteitsbibliotheek Leiden / Museum De Lakenhal, Leiden;
In opdracht van Museum De Lakenhal en Universiteit Leiden, 2011, met financiële steun van de Gemeente Leiden (Rijks BKVgelden), het Fonds BKVB en het Cultuurfonds Leiden.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan