"La récureuse" (koperpoetster), 1871

Alexander Hugo Bakker Korff

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Schilderij met voorstelling van vrouw die koper poetst. In een vertrek met een grijze wand, rode tegelvloer en links een venster, zit recht van voren gezien een vrouw achter een weinig rechts ter zijde staande klaptafel, welke beladen is met koperen en zilveren kandelaars. Ze houdt een grote tinnen schotel, welke ze met zorg poetst, voor zich. Het van links invallende licht weerkaatst van de schotel op haar gelaat. De vrouw draagt een kanten mutsje, een rode jak, een blauw gestreepte rok en een bruin schort. In de hoek achter haar nog een dressoir met glaswerk, op de grond links enige flessen en in het midden aan haar voeten koperwerk. Linksonder gesigneerd. Schilderij zit in een vergulde houten lijst. Op achterzijde van het paneel staat een Fransen tekst met een echtheidsverklaring van de schilder gedateerd 20 mei 1871. Hierbij een zegel gedrukt in rode zegellak.

Object

Titel
"La récureuse" (koperpoetster)
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 582
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Alexander Hugo Bakker Korff
Datering
1871
Signatuur
voorzijde, linksonder: A.H. Bakker Korff 71
Materialen
olieverf, paneel
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Drager: 13,9 × 11,5 × 0,5cm (139 × 115 × 5mm)
Met lijst: 36,2 × 34 × 3,8cm (362 × 340 × 38mm)

Onderwerp

Voorstelling
genrestuk, vrouw, interieur

Verwerving

Datum
1936
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan