Penning van de Internationale Tentoonstelling van 's Gravenhage in 1892, 1892

Firma C.J. Begeer

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Verguld zilveren penning in een zwart vierkant doosje. De penning heeft aan de voorzijde een portret van de jonge Wilhelmina met daaromheen het rondschrift "WILHELMINA KONINGIN DER NEDERLANDEN". Op de keerzijde het gekroonde wapen van Nederland met als schilddragers twee gekroonde, klimmende leeuwen. Onder het schild een banderol met de tekst "JE MAINTIENDRAI". Onder de banderol in hele kleine letters "DE VIGNE - HART". Om het wapen met leeuwen heen het rondschrift "INTERNATIONALE TENTOONSTELLING VAN 's GRAVENHAGE 1892". Het doosje heeft een scharnierend deksel. De buitenzijde is met zwart geverfd papier bekleed, waarin in reliëf een ruitpatroon is gedrukt. De binnenzijde van het deksel is bekleed met witte zijde waarop een tekst is gedrukt: "C.J. BEGEER HOFLEVERANCIER VAN WIJLEN Z.M. DEN KONING H.M. DE KONININGIN WEDUWE H.K.H. DE GROOT-HERTOGIN VAN SAKSEN WEIMAR EISENACH UTRECHT.". De binnenzijde van het doosje waar de penning ligt is bekleed met wit fluweel met een uitsparing voor de penning. In het doosje lag een briefje met daarop in blauwe pen geschreven "Wilhelmina 9242" en in zwarte pen "Zwierzina 995 A".

Object

Titel
Penning van de Internationale Tentoonstelling van 's Gravenhage in 1892
Objectnaam
penning
Inventarisnummer
z.n. 1372
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Firma C.J. Begeer
Datering
1892
Materialen
karton, fluweel, papier, zijde, zilver
Technieken
verguld, geslagen
Afmetingen
Algemeen: 6 x 0,3cm (60 x 3mm)
Gewicht: 65,6g
Doosje: 8,5 x 8,5 x 2,1cm (85 x 85 x 21mm)

Onderwerp

Voorstelling
vrouwenportret, wapen (teken), leeuw

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan