Speeldoos met negentien muziekringen, eind 19de of begin 20ste eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Rechthoekige speeldoos van zwart gelakt hout, met een overkragend deksel. De doos staat op vier pootjes, deze zijn langs de hoeken doorgetrokken tot aan het deksel en hebben de vorm van een zuil. Op de zijkanten is lijnversiering in de vorm van een rechthoek gegutst. Het deksel is vastgeschroefd en is gedecoreerd met sierbanden bestaande uit ruitmotieven. Op het deksel een mechaniek waarin de ring geklemd kan worden, aan de lange zijkant een zwengel waarmee het mechaniek in werking wordt gezet. Bij de speeldoos negentien platte ringen waarin door middel van vierkante en rechthoekige uitsparingen de muziekstukken zijn geponst. Op de onderzijde van de speeldoos een etiket met de gedrukte tekst: "Ariosa I. No. 54282".

Object

Titel
Speeldoos met negentien muziekringen
Objectnamen
speeldoos, ring (objectgenre)
Inventarisnummer
z.n. 1400
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
eind 19de of begin 20ste eeuw
Materialen
hout, zink, metaal
Technieken
gelakt, geponst, beschilderd
Afmetingen
Algemeen: 18,3 x 36 x 43cm (183 x 360 x 430mm)
Ring: 6 x 30 x 0,1cm (60 x 300 x 1mm)

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan