Naaigarnituur in lederen portefeuille

Verweegen & Kok

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Naaigarnituur in een leren portefeuille, aan de binnenzijde bekleed met satijn. De portefeuille vouwt in vier delen in elkaar, met aan een uiteinde een compartiment met daarin een klosje garen en twee kleinere vakjes. In een van deze vakjes zit een klein spiegeltje. Aan het andere uiteinde zijn in de bekleding drie openingen uitgespaard waaraan twee strengen borduurzijde en een streng garen hangt. In het midden nog een los blad met daarop een benen naaldenkoker met schroefdop en een houten priem. Binnen in de portefeuille is met gouden letters gedrukt: "Verweegen & Kok Amsterdam". De portefeuille is voorzien van een ronde, scharnierende sluiting van zilver, versierd met ribbels.

Object

Titel
Naaigarnituur in lederen portefeuille
Objectnamen
portefeuille, naaigarnituur
Inventarisnummer
z.n. 234
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Verweegen & Kok
Merkteken
Binnenzijde: Verweegen & Kok Amsterdam
Materialen
been, glas, leer, textiel, zilver, karton, hout
Afmetingen
Algemeen: 7,8 x 9,7 x 3,2cm (78 x 97 x 32mm)

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan