Behang met voorstelling van diverse vogels op takken, 18de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

een fragment behang, of mogelijk een studie voor behang. Een voorstelling van vijf verschillende vogels gezeten op een boomtak, waaromheen vlinders, bloemen en vruchten. De afbeeldingen zijn met een druktechniek gemaakt en deels gehoogd met wit. De afzonderlijke dieren en vruchten zijn uitgeknipt en op een groot vel papier geplakt en verbonden door een met aquarel geschilderde boomtak. Het grote vel is gelijmd op krantenpapier en daaronder op jute. Het geheel is in een lijst gezet, die aan de zijkanten rood is geverfd en aan de voorkant goudkleurig. Rondom langs de rand zijn in het papier spijkergaten te zien.

Object

Titel
Behang met voorstelling van diverse vogels op takken
Objectnaam
behang
Inventarisnummer
z.n. 462
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
18de eeuw
Materialen
papier, hout, gouache, waterverf, jute
Afmetingen
Met lijst: 134,7 x 138,1 x 3,2cm (1347 x 1381 x 32mm)
Dagmaat: 130,2 x 134,1cm (1302 x 1341mm)

Onderwerp

Voorstelling
vogel, bloem, vrucht, peer, vlinder

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan