Haardscherm met geborduurde afbeelding van een hond

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Haardscherm met een afbeelding van een liggende hond tegen een rode achtergrond. De hond is met wol in kruissteek geborduurd op rode velours. Het textiel is gevat in een houten lijst met golvende sierranden. Aan de achterzijde is het borduuwerk afgeschermd met een geplooide groene zijden stof die rondom met biezen tegen de lijst is genageld. De lijst is met een middenas, waarom deze kan draaien, gevat in een houten frame met getorste staanders op voeten met voluten, en een boven- en onderrand versierd met dezelfde golvende randen als de lijst. Bovenop het frame een siersnijwerk met krullende ranken. Aan het krulwerk hing een kaartje aan een touwtje met getypte tekst: "Afk. van Huize Briët, Rapenburg 36 te Leiden. Geschonken door bemiddeling van de heer Krantz te Warmond 29 augustus 1963."

Object

Titel
Haardscherm met geborduurde afbeelding van een hond
Objectnaam
haardscherm
Inventarisnummer
z.n. 498
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Materialen
mahoniehout, wol, zijde
Technieken
geborduurd, gesneden
Afmetingen
Algemeen: 131,8 x 101,2 x 51,2cm (1318 x 1012 x 512mm)

Onderwerp

Voorstelling
hond

Verwerving

Datum
1963
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan