Vaandelstoel van Nut en Vermaak 1874-1899, 1899

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Vaandelstoel, bestaande uit een vierkante voet met houtsnijwerk in de hoeken, uitlopende stam met houtsnijwerk in de hoeken van het voorpaneel. Andere zijden alleen een versierende uitsparing. Vierkant bovenplateau met een rond gat voor de vaandelstok. Met een messing plaatje waarop staat gegraveerd: "HULDEBLIJK Aangeboden door de navolgende Oud-Leden Joh. G. Arendz W. van der Blij H.W. Hageman D.H. de Lange M. Verhoeven G. van Zoonen G. Verhoeven G.S. Popp W. van Steenbergen J. Fransman Mej. D. van der Blij Mej. M.C. Hageman Mej. J.E. Leusveld Mej. P.S.van Hoorn Mej. John. H. Groenendijk D.A. Hageman". De namen staan in twee rijen; de eerste naam staat in het midden bovenaan en de laatste naam staat in het midden onderaan. Eronder staat het opschrift "1874 NUT EN VERMAAK 1899".

Object

Titel
Vaandelstoel van Nut en Vermaak 1874-1899
Objectnaam
vaandelstoel
Inventarisnummer
z.n. 525
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
1899
Materialen
messing, hout
Technieken
gelakt, gegraveerd
Afmetingen
Algemeen: 93 x 34,5 x 35,5cm (930 x 345 x 355mm)

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan