Kaarsenkroon met zes armen

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Kaarsenkroon van messing met zes armen. Aan de bovenzijde van kaarsenkroon hangt een ketting waarmee de kaarsenkroon opgehangen kan worden. De ketting bestaat uit vier rechte delen die in elkaar te haken zijn; het bovenste deel is geverfd. De ketting hangt aan een ring die aan de schacht is bevestigd. De schacht heeft vaasvormige geledingen en knoppen. Het geheel wordt afgesloten door een grote bol aan de onderzijde van de schacht. Aan de schacht zijn zes S-vormige armen aangebracht. Aan het uiteinde van iedere arm een kaarsenhouder met een schotelvormige vetvanger. Alle armen bevatten gekrulde sierstukken.

Object

Titel
Kaarsenkroon met zes armen
Objectnaam
kaarsenkroon
Inventarisnummer
z.n. 662
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Materiaal
messing
Techniek
geverfd
Afmetingen
Zonder ketting: 75 x 82 x 82cm (750 x 820 x 820mm)
Lengte ketting: 133cm (1330mm)

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan