Vijf sigarendozen met clichés met schilderssignaturen, mogelijk 1908

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Vijf sigarendozen met hierin clichés of stempels met schilderssignaturen, waarschijnlijk is er een relatie met de schilderijencollectie van De Lakenhal. De stempels bestaan uit een houten blokje met op de bovenzijde een metalen plaatje met daarop de signatuur. De stempels hebben verschillende afmetingen en formaten. Het merendeel van de stempels is voorzien van een papieren label met daarop een handgeschreven nummer. Bij een enkele stempel zit een moderne afdruk (gemaakt door B. Doff). z.n. 671 A - sigarenkist met opschrift "Carl Upmann My Choice", hierin 46 clichés. z.n. 671 B - sigarenkist met opschrift "Ritmeester Gran Manufactura Garantizados", hierin 27 clichés. z.n. 671 C - sigarenkist met opschrift "Vorstenlanden", hierin 29 clichés. z.n. 671 D - sigarenkist met opschrift "Vorstenlanden", hierin 26 clichés. z.n. 671 E - sigarenkist met opschrift "Vorstenlanden", hierin 25 clichés. In totaal zijn er 153 clichés.

Object

Titel
Vijf sigarendozen met clichés met schilderssignaturen
Objectnamen
stempel (overige), cliché
Inventarisnummer
z.n. 671
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
mogelijk 1908
Materialen
metaal, hout
Techniek
gegoten
Afmetingen
Doos: 5,5 x 22 x 14cm (55 x 220 x 140mm)

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan