Tegelveld met diverse kinderspelen, vierde kwart 19de eeuw

Gebr. Ravesteyn

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Tegelveld van 25 tegels (vijf bij vijf) van aardewerk bedekt met tinglazuur en geschilderd in blauw. Op het tegelveld zijn diverse kinderspelen afgebeeld. Van links naar rechts, en van onder naar boven de volgende spelen, eerste rij: varkensblaas, bellenblazen, kolven, pluimbal en vliegeren. Tweede rij: touwtjespringen (boogspringen), hobbelpaard, hinkelen, touwtjespringen en bromtol. Derde rij: kei slingeren, sleetje rijden (trekslee), hoepelen, bikkelen en tollen (drijftol). Vierde rij: stokpaardje, molentje, rolduitje, kegelen en schommelen. Vijfde rij: zwemmen, vliegeren, schaatsen, wippen en vogel op de kruk. De tegels hebben een spin als hoekmotief.

Object

Titel
Tegelveld met diverse kinderspelen
Objectnaam
tegelveld
Inventarisnummer
2502.7
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Gebr. Ravesteyn
Datering
vierde kwart 19de eeuw
Plaats
Utrecht
Materialen
aardewerk, tinglazuur
Technieken
gebakken, geschilderd
Afmetingen
Met lijst: 71 x 71 x 2,7cm (710 x 710 x 27mm)

Onderwerp

Voorstelling
spelen, sporten, schaatsen
Topografie
utrecht

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan