Fragmenten van diverse wandtegels

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Doos met 80 fragmenten van diverse wandtegels van aardewerk bedekt met tinglazuur. Opsomming op basis van kenmerken: - fragmenten geschilderd in blauw met een ossenkop als hoekmotief en fragmenten geschilderd in blauw met meanders als hoekmotief: Op enkele fragmenten zijn (delen van) vogels, dieren (waaronder een hond en mogelijk een leeuw), figuren en bloemen (o.a. kievitsbloemen) zichtbaar - fragmenten veelkleurig geschilderd in blauw, groen, geel en oranjebruin met een uitgespaarde palmethoek als hoekmotief. Deze fragmenten hebben oranjeappels in een vierpas als decoratie. - een fragment met een kwartrozet als hoekmotief en afgebeeld de onderste helft van een bloempot - fragmenten geschilderd in blauw met een driestip of een spin als hoekmotief. Alle fragmenten zitten in een kartonnen verhuisdoos van "Hizkia van Kralingen".

Object

Titel
Fragmenten van diverse wandtegels
Objectnamen
fragment, wandtegel
Inventarisnummer
z.n. 972
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Materialen
tinglazuur, aardewerk
Technieken
gebakken, geschilderd
Afmetingen
Grootste fragment: 13,5 x 13,5 x 2cm (135 x 135 x 20mm)

Verwerving

Datum
1985
Wijze van verwerving
Legaat
Met dank aan
Legaat G. de Goederen, 1985
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan