Home
persberichten

Persbericht 29 juni 2023

Burgemeester leest voor in Museum De Lakenhal op Rembrandts verjaardag

Zaterdag 15 juli 2023 is het precies 417 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn werd geboren in Leiden. Op deze dag is Museum De Lakenhal gratis te bezoeken voor iedereen, met dank aan de Gemeente Leiden. Speciaal voor families met kinderen vanaf 6 jaar zijn er allerlei activiteiten in het museum. Zo komt onder meer burgemeester Henri Lenferink voorlezen tussen de schilderijen.

Gratis tickets zijn te reserveren via lakenhal.nl/rembrandtsfeestje of verkrijgbaar aan de deur op zaterdag 15 juli. 

Voorleeskwartier

Burgemeester Henri Lenferink en museumdirecteur Tanja Elstgeest lezen op Rembrandts verjaardag voor in het museum. Bezoekers kunnen met het hele gezin komen luisteren naar verhalen van kinderboekenschrijvers bij de schilderijen van Rembrandt. Het voorleeskwartier van de burgemeester is om 11.00 uur, de andere starten om 12.00 en 14.00 uur. 

Familierondleiding

Voor oudere kinderen zijn er familierondleidingen langs topstukken uit het museum. Is iemand in het gezin doof of slechthorend? Om 13.00 uur wordt de rondleiding ook gegeven in Nederlandse Gebarentaal. 

Verder staat er een kindercollege op het programma, waarin kinderen alles leren over mode in de tijd van Rembrandt. Ook kunnen ze zelf aan de slag in de workshop 'kragen maken'. Bekijk het hele programma op lakenhal.nl/rembrandtsfeestje.

Praktische info

Rembrandts feestje in Museum De Lakenhal
Gratis toegang op zaterdag 15 juli 2023
Tickets zijn te reserveren via lakenhal.nl en verkrijgbaar aan de deur
Museum De Lakenhal, Oude Singel 32 in Leiden

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Harriot Voncken | h.voncken@lakenhal.nl | +31 (0)6 34364191