Home
activiteit

College op Zondag: Kimsooja #2

Zondag 5 mei van 11.00 tot 12.30 uur

Tijdens dit College op Zondag duiken we opnieuw in het werk van de Koreaanse kunstenaar Kimsooja, wier solotentoonstelling Kimsooja - Thread Roots op dit moment te zien is in Museum De Lakenhal. Vanuit verschillende contexten reflecteren sprekers op haar werk en praktijk.

PROGRAMMA

Amanda Pinatih, conservator Vormgeving van Stedelijk Museum in Amsterdam, bereidt de tentoonstelling Unravel: The Power and Politics of Textiles in Art voor. Deze tentoonstelling brengt verschillende hedendaagse kunstenaars samen die textiel als politiek expressiemiddel gebruiken. Kimsooja is een van de kunstenaars. Pinatih neemt ons mee in het samenstellen van deze tentoonstelling en hoe het werk van Kimsooja zich verhoudt tot de thema’s van de tentoonstelling. Unravel is een co-productie met het Barbican Centre in Londen en is vanaf 14 september 2024 te zien in Stedelijk Museum Amsterdam.

De tweede spreker is Pieter de Rooij, masterstudent Asian Studies aan Universiteit Leiden. Hij doet onderzoek naar vrouwen in Koreaanse kunst in de jaren 20 en 30. Dit was een periode waarin Korea grote veranderingen doormaakte, zowel door modernisering als de bezetting door Japan. In zijn lezing duikt hij dieper in Kimsooja’s positie als vrouwelijke Koreaanse kunstenaar en over de Koreaanse culturele elementen in haar werk.

OVER COLLEGE OP ZONDAG

College op Zondag is een verdiepend programma bij de collectie van Museum De Lakenhal. In de vorm van een lezing, interview of tweegesprek duiken we samen met onze conservatoren en gastsprekers dieper in de kunsthistorische en historische verhalen van Museum De Lakenhal. Hoe gaat de restauratie van een collectiestuk in z’n werk? Wat valt er te vertellen over deze nieuwe aanwinst? En op welke manier speelt digitale kennis een rol in beheer van de collectie?

Praktische informatie


Datum: Zondag 5 mei
Tijd: van 11.00 uur tot 12.30 uur
Locatie: in het Auditorium van Museum De Lakenhal
Prijs: € 5,- (Gratis voor Vrienden, Jong Mecenassen en Mecenassen)

Wil je na het college het museum bezoeken? Koop dan een toegangsticket aan de kassa.

bestel je ticket
Amanda Pinatih
Amanda Pinatih Foto: Semuel Souhuwat