Home

Deadline

Mohammad Faizi Nazir (De Baardman)

Als we steeds maar naar meer verlangen, betekent dat dan dat we collectief en chronisch ontevreden zijn? Niet alleen lijken we geen genoegen te nemen met wat we hebben, we lijken ook ontevreden over wie we zijn. In plaats van de confrontatie met die gevoelens aan te gaan, vluchten we. Daardoor raken we steeds verder verwijderd van de kern van het probleem - en van onszelf.

Tijd, kortom, om onze problemen onder ogen te komen. Wat kan ons beter wakker schudden dan een confrontatie met onze eigen deadline? Wanneer we ons bewust worden van onze beperkte tijd op deze aardbol, gaan we ons wellicht anders gedragen. Daartoe ontwierp Mohammad Faizi Nazir een bijna-doodervaring, uitgevoerd door het Circulair Warenhuis. Niet alleen degene die in de kist plaatsneemt, ervaart de benauwdheid van de situatie; ook als je naar het tafereel kijkt, grijpt de angst je naar de keel. Staan we nu eindelijk oog in oog met onszelf? Helpt die confrontatie ons misschien eindelijk van onze groeiverslaving af?

"Deadline confronteert bezoekers met hun sterfelijkheid. Het is een schijnbaar eenvoudige methode om ze van de groeiverslaving af te helpen, die tegelijkertijd shockeert."

  • de jury van If Things Grow Wrong
Mohammad Faizi Nazir (Baardman)
Mohammad Faizi Nazir (Baardman) Foto: Hans Doderer

over de maker

Mohammad Faizi Nazir is docent economie, goochelaar en creatief verbinder. In al deze rollen streeft hij ernaar een omgeving te creëren waarin mensen worden gestimuleerd om zelf op ontdekkingstocht te gaan en zo een diepe leerervaring op te doen.

Volg Mohammad op LinkedIn en Instagram.

Foto: Taco van der Eb

If Things Grow Wrong

Deadline is onderdeel van de tentoonstelling If Things Grow Wrong. We willen sneller, groter, méér. Is dat altijd beter, of groeien zo ongemerkt ook de problemen? De expositie over groeiverslaving is te zien vanaf 15 oktober in Museum De Lakenhal.

meer over de tentoonstelling bestel je tickets