Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen - alleen online tickets
Home

Justin Andrews

Melbourne (Australië), 1973

justin-andrews.info

Met zijn werk begeeft Andrews zich op abstract terrein en daarbij draait het om zowel de tijd zelf als de tijd van de totstandkoming. Zijn werk is gebaseerd op informatie uit het hier en nu in de vorm van zelf-geregisseerde studio-experimenten. Met zijn werk wil hij het vluchtige vastleggen om zich bewuster te worden van zijn eigen bestaan.

Al zijn werk draait om een centraal vocabulaire van de vormen, lijnen, vlakken of abstracte vormen uit zijn tekeningen die vaak hun weg vinden naar zijn schilderijen, objecten en digitale werk. Andrews herkent zich in het idee van De Stijl van een geuniformiseerde praktijk waarin alle werken tezamen een soort totaalstatement vormen. De nadruk ligt op materialiteit en techniek en zijn werk is doordrenkt van het besef van hoe zijn objecten functioneren binnen een architecturale context. Voor Openlucht Museum De Lakenhal creëerde hij een grote muurschildering met verf en markeerstiften.

Andrews is afgestudeerd aan de Australian National University, Canberra. Hij woont en werkt in Castlemaine, Victoria, Australië en doceert aan de RMIT University in Melbourne. De afgelopen 16 jaar had hij solo-exposities in Melbourne, Canberra, Sydney, Brisbane (AUS), Amsterdam, Bazel (CH), Brussel (BE), Keulen en Düsseldorf (DE). Hij nam deel aan groepsexposities en internationale samenwerkingsprojecten.

Towards Zero II (2017)
Towards Zero II (2017) Schetsontwerp door Justin Andrews