Home
activiteit

Lakenhal Laat

Elke tweede vrijdag van de maand

Je weekend begint in het museum! Kom elke tweede vrijdag van de maand tussen je werk en de kroeg naar Museum De Lakenhal voor een flinke dosis inspiratie en kennis. Doe mee aan een verdiepend programma vol lezingen, workshops, performances, en meer. Zien we je daar?

bestel je ticket

She/Her: Vrouw & kunst

Vrijdag 8 maart van 19.00 tot 22.00 uur


Een massale staking van vrouwen in de textiel- en kledingindustrie leidt op 8 maart 1908 in Chicago tot het uitroepen van Internationale Vrouwendag in 1910. In sommige landen, zoals Suriname in de jaren zeventig, is Internationale Vrouwendag een nationale feestdag om stil te staan bij vrouwenemancipatie. Ook in de kunstwereld is er nog het nodige te doen. Denk aan de onderrepresentatie van vrouwen in museale collecties tot lagere prijzen voor werk van vrouwelijke kunstenaars. Daarom hebben vrouwen tijdens Lakenhal Laat op 8 maart de hoofdrol. Duik deze avond in inspirerende verhalen over vrouwen en kunst.

Met onder andere: Cathelijne Blok (Titty Mag), conservator Moderne Kunst Renée Volkers over Nelly van Doesburg, flitsrondleidingen door de tentoonstelling Kimsooja - Thread Roots, en meer.

PRAKTISCHE INFORMATIE


  • Datum: vrijdag 8 maart
  • Tijd: 19.00 tot 22.00 uur
  • Prijs: €10 regulier of €7,50 met Museumkaart, studententasje of andere kortingspassen
  • Aanmelden: bestel je tickets online of aan de kassa op de avond zelf (op = op)
  • Let op: voor sommige programmaonderdelen is een beperkt aantal plaatsen - meld je dus op tijd om verzekerd te zijn van een plekje
bestel je ticket

Tijdens Lakenhal Laat is een gedeelte van het museum geopend. Voor sommige programma-onderdelen is het aantal deelnemers beperkt. Wijzigingen in het programma onder voorbehoud.

Marlene Dumas, De muze is moe, 1994
Marlene Dumas, De muze is moe, 1994