Home
persberichten

persbericht 8 september 2022

Meer dan 165 kunstenaars doen mee aan Kunstroute Leiden 2022 

Van beeldhouwwerk tot straatkunst en van schilderij tot performance – de Kunstroute  is al 28 jaar een podium voor Leidse beeldende kunst in de breedste zin van het woord. Museum De Lakenhal organiseert dit gratis kunstweekend in Leiden op zaterdag 24 en zondag 25 september. Bezoekers krijgen tijdens het Kunstroute-weekend een kijkje achter de schermen bij meer dan 165 professionele kunstenaars verspreid over zo'n 80 ateliers, galeries en andere bijzondere locaties.

Dit is dé gelegenheid voor iedereen die meer wil weten over het werk van kunstenaars, die overweegt kunst te kopen of zelf creatief bezig wil zijn tijdens een workshop of cursus. Alle deelnemers, locaties en activiteiten zijn online te vinden via lakenhal.nl/kunstroute.

Jong en oud

De Kunstroute is er voor jong en oud. Zo is er op zaterdag 24 september een speciale Kinderkunstroute in Ateliergebouw de Nieuwplaatz, georganiseerd door de Cultuurcoaches Leiden.

Routekaart

Bij Museum De Lakenhal kunnen bezoekers het hele weekend terecht voor een routekaart en aanvullende informatie. De Kunstroute-locaties zijn op zaterdag en zondag geopend van 12.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis. Actuele informatie over de locaties en het laatste nieuws over het weekend zijn te vinden op de website.

Magische kunstfilm

De kunstfilm Planktonium van kunstenaar Jan van IJken is gedurende het Kunstroute-weekend gratis te zien in het Auditorium van Museum De Lakenhal. Op zaterdagmiddag 24 september geeft Jan van IJken om 14 uur bovendien een persoonlijke toelichting op de film waarbij hij niet eerder vertoonde beelden laat zien.

Praktische informatie

  • Kunstroute Leiden 2022
  • Zaterdag 24 en zondag 25 september
  • Van 12 tot 18 uur op meer dan 80 locaties in de stad.
  • Toegang is gratis en reserveren niet nodig.
  • Lakenhal.nl/kunstroute

Over Museum De Lakenhal

Museum De Lakenhal is het stadsmuseum voor beeldende kunst, geschiedenis en kunstnijverheid van Leiden. Net als de stad combineren we een klassieke uitstraling met een eigentijds en eigenzinnig karakter.  

Noot voor de redactie | Niet voor publicatie

Neem voor meer informatie contact op met Resi van der Ploeg, projectleider Kunstroute Leiden, via r.van.der.ploeg@lakenhal.nl  of 071 516 79 65.

Beeldbank voor pers