Home
activiteit

Mindfulness X Intuïtie

30 oktober, 4 december, 18 december en 15 januari

uitverkocht

tickets

Er is een stem die geen woorden gebruikt. Luister.
~ Rumi

Je kunt je intuïtie niet dwingen, maar je kunt er wel ruimte voor maken. Daarom stellen we het museum op een aantal zondagochtenden speciaal extra vroeg voor jou open. Ga mee op een bijzondere reis door de tentoonstelling Imagine Intuition en jouw binnenwereld, onder leiding van mindfulnesstrainer Jolien Posthumus.

Binnenwereld

In deze speciale mindfulness sessie verken je voor openingstijd en in een kleine groep jouw intuïtie via je verschillende zintuigen. De kunst in het museum vormt daarbij ons anker. Naast onze vijf bekende zintuigen (zicht, smaak, geur, tast en gehoor) maak je in deze neurosensitieve mindfulness beoefening kennis met het waarnemen van neuroceptie – een zesde zintuig. Dit zintuig van onze binnenwereld zou volgens wetenschappers wel eens de neurale basis van onze intuïtie kunnen vormen.

Na een korte kennismaking verken jij in stilte de tentoonstelling Imagine Intuition en jouw eigen binnenwereld, terwijl je door Jolien op meditatieve wijze door de oefening geleid wordt. Tijdens haar meditatieve begeleiding verken je de kleuren, het ritme, de klanken, de vorm en de ruimte van je buiten- en je binnenwereld. Je gaat verwonderen, onderzoeken, en op vragende, niet-oordelende wijze je bewustzijn wakker maken. Zo maak je ruimte voor de innerlijke stem die geen woorden gebruikt.

Na afloop kom je met de groep bijeen voor een Mindfulness Based Inquiry, onder leiding van Jolien. In stille contemplatie of juist door je ervaringen in woorden hardop te delen met anderen, verken je wat deze manier van kunst kijken bijdraagt aan je intuïtie, en hoe je dit vaker een plaats kunt geven in je dagelijks leven.

Praktische informatie

  • Datum: 30 oktober (uitverkocht), 4 december (uitverkocht), 18 december (uitverkocht) en 15 januari (uitverkocht)
  • Tijd: 09.00 – 10.30 uur
  • Prijs: €27,50 regulier of €15 met een kortingspas (bijvoorbeeld Museumkaart), incl. toegang tot het museum en een kopje koffie of thee en iets lekkers in Café Laken na afloop
  • Aanmelden: bestel hier je tickets, er is plek voor maximaal 12 personen

Over Jolien Posthumus

Met 15 jaar ervaring als Kwartiermaker Cultuur & Welzijn stelt Jolien programma's samen die de relatie tussen cultuur, welzijn en mindfulness verkennen. Als hoogste graad trauma- en neuro sensitief mindfulnesstrainer en -therapeut i.o. ontwikkelt ze mindfulness programma's voor talloze musea, waaronder het Museum van de Geest, het Van Gogh Museum en nu ook voor Museum De Lakenhal. Haar programma’s brengen kennis en verdieping over mentale gezondheid en (neuro-)diversiteit. Ze dragen bij aan stressverlaging, bevorderen zelfontwikkeling en helpen je anders tot angst, emoties en gedachten te verhouden. Haar programma's cultiveren bovendien je Curiosity Quotiënt (CQ): je nieuwsgierige intelligentie en je creativiteit.