Home

Museum De Lakenhal exclusief geopend tijdens Dag van de Bouw

Gratis rondleidingen en informatiemarkt op 2 juni 2018

Museum De Lakenhal wordt momenteel gerestaureerd en uitgebreid. Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 2 juni 2018 wordt het gebouw exclusief voor het publiek geopend: er is een informatiestand en er worden rondleidingen gegeven door de nieuwe tentoonstellingszalen en een gedeelte van het gerestaureerde museumgebouw.

Geopend van 10.00 – 16.00 uur (laatste entree: 15.30 uur). Aanmelden is niet nodig. Er is beperkte capaciteit: vol = vol. Let op: de entree is via de bouwplaats van Museum De Lakenhal: Lammermarkt 19.

Recent werd het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt. De komende maanden wordt de nieuwe vleugel afgewerkt. Ook de restauratiewerkzaamheden verlopen voorspoedig en ook hieraan wordt de komende tijd de laatste hand gelegd. De nieuwbouw van Museum De Lakenhal voegt een totaal volume van 2500 vierkante meter toe aan het museum, waarvan 450 vierkante meter tentoonstellingsruimte. In de nieuw gebouwde tentoonstellingszalen wordt vanaf de heropening een speciale presentatie ingericht rond de restauratie en uitbreiding, met fotowerken van Karin Borghouts en Marjan Teeuwen. Vanaf november 2019 presenteert Museum De Lakenhal in deze gloednieuwe zalen de tentoonstelling Jonge Rembrandt, met vroege werken van de beroemde Leidenaar, waaronder vele bruiklenen uit internationale musea.

Lees meer over de restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal.

Dit project is een samenwerking van IBB Kondor en Koninklijke Woudenberg.

  • zaterdag 2 juni 2018
  • locatie: Museum De Lakenhal (entree via Lammermarkt 19, Leiden)
  • openingstijden: 10 - 16 uur (laatste entree: 15.30 uur)
  • entree: gratis