Home

Museum nog steeds open!

12 mei 2016

De voorbereidingen voor de restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal zijn in volle gang. Naar verwachting zal het museum medio 2016 sluiten voor publiek.

In februari van dit jaar is de tweede ronde van de aanbestedingsprocedure gestart, om de aannemer te vinden die aan de slag gaat met het uitvoeren van het project. Inmiddels is duidelijk geworden dat deze aanbesteding meer tijd in beslag zal nemen dan verwacht. De ontvangen aanbiedingen zijn boven budget. Daarom is de aanbestedingsprocedure stilgelegd. In de komende weken wordt een analyse van de aanbiedingen gemaakt. Vervolgens wordt een nieuwe procedure gestart, waarbij met partijen wordt gesproken over optimalisaties. Deze aanvullende procedure zal naar verwachting minimaal twee à drie maanden extra tijd kosten.

Het museum blijft geopend voor publiek tot de aanbesteding rond is. De hoogstaande collectie van kunst, kunstnijverheid en geschiedenis zorgt, in combinatie met het bijzondere gebouw, voor een afwisselend en inspirerend museumbezoek. Achter de schermen gaan ondertussen de voorbereidende werkzaamheden door. Het museum zet zich in samenwerking met de gemeente Leiden in om de vertraging tot een minimum te beperken.

Meer informatie over het vernieuwingsproject