Home
activiteit

OPEN ATELIER: Meerkleurendruk op pootjes

IEDERE ZONDAG tussen 28 juli en 15 september, en extra op woensdag 21 augustus tussen 13.00 en 16.00 uur

Heb je zin om je creativiteit een boost te geven? Kom dan op zondagen van 13.00 tot 16.00 uur naar ons Open Atelier. Vanaf zondag 28 juli kun je aan de slag met insecten, linoleum en inkt in de workshop 'Meerkleurendruk op pootjes', geïnspireerd op de presentatie Zomers! Ook kun je op woensdag op 21 augustus bij ons terecht.

Meerkleurendruk op pootjes

Bij de zomer kun je denken aan zon, zee, strand, bloemen en… beestjes. Vliegende en kriebelende beestjes. In het museum houden we eigenlijk helemaal niet zo van beestjes, want die kunnen objecten en schilderijen beschadigen. Maar voor deze keer maken we een uitzondering. We gaan insecten afbeelden via linosnede en drukken daarbij in twee kleuren. Linosnede of linoleumsnede is een hoogdruktechniek, waarbij een afbeelding wordt uitgesneden uit een stuk linoleum. Als je eerst een kleurvlak drukt en daaroverheen de afbeelding drukt heb je een meerkleurendruk gemaakt. Laat je inspireren door voorbeelden van insecten uit de museumcollectie of volg je eigen verbeeldingskracht en verzin bijvoorbeeld een niet bestaand insect. Alles mag. Ga lekker aan de slag en vraag de kunstenaar, die als museumdocent aanwezig is, om advies als je niet verder kunt.

Praktische informatie

Data: elke zondag tussen 28 juli en 15 september en extra op woensdag 21 augustus
Tijd: doorlopend van 13.00 tot 16.00 uur
Locatie: Atelier
Prijs: gratis met een geldig entreebewijs
Aanmelden: niet nodig, loop lekker binnen en schuif aan

Staal met imitatie-batik (1887-1889) van de Leidsche Katoen Maatschappij
Staal met imitatie-batik (1887-1889) van de Leidsche Katoen Maatschappij

Thuisatelier

Liever thuis aan de slag? In het Thuisatelier staan heel veel opdrachten voor je klaar. Om gezellig samen te doen of lekker alleen, om met papier en potlood te werken of juist met spullen uit de keuken. Bekijk de opdrachten en maak bijvoorbeeld je eigen optische illusie.