Home
activiteit

OPEN ATELIER: DE HARDNEKKIGHEID VAN DE HOOP

IEDERE ZONDAG VAN 13.00 TOT 16.00 UUR TUSSEN 23 SEPTEMBER EN 7 JANUARI ÉN OP WOENSDAG 18 OKTOBER, 27 DECEMBER EN 3 JANUARI

Heb je zin om je creativiteit een boost te geven? Kom dan op zondagen van 13.00 tot 16.00 uur naar ons Open Atelier. Tijden de looptijd van de tentoonstelling De hardnekkigheid van de hoop (23 september t/m 7 januari) hebben we een bijpassende opdracht voor je klaarstaan. Ook kun je op een aantal extra woensdagen van 13.00 tot 16.00 uur in het Open Atelier terecht: 7 oktober, 27 december en 3 januari.

Er zijn woorden en begrippen waarbij we ons allemaal wel iets kunnen voorstellen, maar die geen herkenbare vorm hebben. Want hoe ziet verdriet eruit? Of geluk? Hoe zou jij eerlijkheid tekenen?

De hardnekkigheid van de hoop

De Leidse kunstenaar Hans de Bruijn maakte een serie grote schilderijen die vanaf 23 september tot en met 7 januari in het museum te zien zijn. De serie en de tentoonstelling heten allebei De hardnekkigheid van de hoop. In het Open Atelier kun je daarom op zoek naar jouw vorm van hoop. Alleen... Je kunt niet zien wat je doet. Je tast volledig in het duister, want je stopt je handen in een houten kist. Daar maak je op je gevoel, met klei en wol, iets wat jou aan hoop doet denken. Het resultaat mag je meenemen. Je gaat dus naar huis met hoop. Het museum geeft het je graag cadeau.

Praktische informatie

Data: elke zondag (en op extra woensdagen)
Tijd: doorlopend van 13.00 tot 16.00 uur
Locatie: Atelier
Prijs: gratis met een geldig entreebewijs
Aanmelden: niet nodig, loop lekker binnen en schuif aan

Hans de Bruijn, De hardnekkigheid van de hoop II, 2017
Hans de Bruijn, De hardnekkigheid van de hoop II, 2017

Thuisatelier

Liever thuis aan de slag? In het Thuisatelier staan heel veel opdrachten voor je klaar. Om gezellig samen te doen of lekker alleen, om met papier en potlood te werken of juist met spullen uit de keuken. Bekijk de opdrachten en maak bijvoorbeeld je eigen optische illusie.