Home
activiteit

Rondleiding in Nederlandse Gebarentaal

Zondag 21 augustus, 11.30-12.30 uur

Een museum ontdek je het beste in je eigen taal. Daarom werken we samen met dove rondleiders, die in Nederlandse Gebarentaal rondleidingen voor doven en slechthorenden verzorgen.

In de gratis NGT-rondleiding op zondag 21 augustus maak je onder begeleiding van rondleider Lara kennis met de van oorsprong Oostenrijkse Christa Ehrlich, die honderd jaar geleden naar Voorschoten vertrok en daar baanbrekend modern tafelzilver ontwierp. In de jaren daarna zette ze een geheel eigen oeuvre neer met Weense invloeden.

Tijdens deze rondleiding door de tentoonstelling Christa Ehrlich - Pionier in design ontdek je alles over haar bijzondere zilveren objecten – van kroketschep tot koffiepot. Ook de modetekeningen, het behang en het keramiek van haar hand worden uitgebreid besproken. Daarnaast besteden we aandacht aan de twee werelden waarin Christa Ehrlich werkte: het Weense creatieve klimaat en de Zilverfabriek Voorschoten.

Deelname is gratis met een geldig entreebewijs. Reserveer wel vooraf even een plekje, want er kunnen maar 15 mensen mee doen. Is er iemand in jullie gezelschap horend? Ook dan kunnen jullie aan deze rondleiding meedoen – er is namelijk een stemtolk aanwezig.

PRAKTISCHE INFORMATIE:

Datum: zondag 21 augustus
Tijd: 11.30 – 12.30 uur
Startpunt: Achterplaats
Prijs: gratis met een geldig entreebewijs
Aanmelden: reserveer hier jullie plek