Home

SATELLIETPROGRAMMA

Gelijktijdig met de tentoonstelling Global Imaginations in De Meelfabriek vonden in Leiden en daarbuiten satellietprogramma's plaats.

Galerie LUMC

In Galerie LUMC was de tentoonstelling Global Inspirations te zien met foto’s, video’s, tekeningen en een installatie.

De negen tentoongestelde kunstenaars - Melanie Bonajo, Persijn Broersen & Margit Lukács, Fahrettin Örenli, Remy Jungerman, Natascha Libbert, Frederique van Rijn, Charlotte Schleiffert, Bert Teunissen en Malte Wandel - werken met verschillende media en vinden hun inspiratie in de wereld om ons heen die nauwelijks meer grenzen lijkt te hebben.

Meer informatie over Global Inspirations Meer informatie over Galerie LUMC
Natascha Libbert, Malak, kleurenfoto, 105 x 105 cm, 2012
Natascha Libbert, Malak, kleurenfoto, 105 x 105 cm, 2012

Framer Framed

Parallel aan Global Imaginations organiseerde Framer Framed de tentoonstelling Simuda Nyuma. Forward Ever Backward Never. Mede-curator van de tentoonstelling is Andrea Stultiens, van wie ook werk was te zien in de tentoonstelling Global Imaginations in De Meelfabriek.

Stultiens werkt aan haar proefschrift aan PhDArts, onderdeel van de Universiteit Leiden. In het kader daarvan onderzoekt zij fotocollecties die ze aantrof in Oeganda. Go Forward is de vertaalde titel van een boekendrieluik over drie Baganda koningen en hun tijden, geschreven door Oegandese chief Ham Mukasa (ca. 1870-1956). Kunstenaars uit Oeganda reageren hierop in hun werk.

Meer informatie over Framer Framed
Beeld: chief Ham Mukasa
Beeld: chief Ham Mukasa