Home

sieradenlijn 'Impressions' van Eva Schreuder

geïnspireerd door Christa Ehrlich

De Leidse ontwerper Eva Schreuder heeft een sieradenlijn ontworpen, geïnspireerd op het werk van designpionier Christa Ehrlich. Schreuder dook samen met gastconservator Annemieke Houben in het bijzondere oeuvre en archief van Ehrlich. De florale ontwerptekeningen en patronen uit Ehrlichs tijd bij de Wiener Werkstätte inspireerden Schreuder tot het ontwerpen van een set oorbellen en twee hangers. Haar uitgangspunt werd de klaproos, ook wel bloem van de verbeelding genoemd. Alle onderdelen van deze o zo kwetsbare, maar tegelijkertijd oersterke bloem vindt Schreuder prachtig: de steel, de zaaddoos, de hele bloem, alle individuele semi-transparante bloemblaadjes. Ze komen in verschillende vormen terug in de sieradenlijn, die de titel ‘Impressions’ kreeg.

De sieraden zijn te koop in de museumwinkel.

OVER EVA SCHREUDER

Eva Schreuder studeerde in 2006 af als Sieraadvormgever aan de Kunstacademie in Maastricht. Na een lang verblijf in Azië presenteerde zij haar eerste collectie in 2010. Sindsdien nam zij deel aan meerdere exposities en beurzen in binnen- en buitenland. Haar ontwerpen worden in diverse (museum)winkels in Nederland en daarbuiten verkocht.

Foto: Marieke Verdenius
Foto: Marieke Verdenius

Achter de schermen bij Eva Schreuder

Documentaire 'Omgewoelde aarde' van Marit Geluk

Documentairemaker Marit Geluk volgde Eva Schreuder tijdens haar ontwerpproces. De documentaire Omgewoelde aarde duurt 15 minuten en is gedurende de tentoonstelling Christa Ehrlich – Pionier in design tijdens openingstijden in het Auditorium van Museum De Lakenhal én online te zien vanaf vrijdag 13 mei.