Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen - alleen online tickets
Home

Veelgestelde vragen

Over online tickets

Hoe krijg ik toegang tot het museum?

We werken met inloopuren om te zorgen voor een optimale spreiding van bezoekers. Toegang is alleen mogelijk met een online ticket. Dit geldt ook voor houders van de Museumkaart en andere ledenpassen. Spontaan bezoek is voorlopig helaas niet mogelijk.

Kan ik spontaan langskomen en een toegangskaartje aan de kassa kopen?

Voorlopig kan dat helaas niet. Je krijgt alleen toegang tot het museum met een vooraf gereserveerd online ticket. Ik heb een Museumkaart, een vrijkaart of een andere ledenpas die me gratis toegang geeft. Moet ik ook een online ticket reserveren? Jazeker. Alleen zo kunnen we zorgen voor een optimale spreiding van bezoekers. Neem wel je Museumkaart, vrijkaart of ledenpas mee naar het museum!

Ik heb een online ticket gekocht, maar ik kan onverwachts niet op dat moment naar het museum komen. Wat nu?

Gekochte online tickets worden niet terugbetaald. Je kunt wel de datum en tijd van je bezoek wijzigingen. Neem hiervoor contact op met onze ticketpartner Global Ticket, via +31 (0)20 244 2877 of support@globalticket.nl. We ontvangen je graag zodra het weer kan!

Ik ben vriend of mecenas van het museum. Moet ik ook een online ticket reserveren?

Jazeker. Alleen zo kunnen we zorgen voor een optimale spreiding van bezoekers. Neem wel je ledenpas mee naar het museum!

Moet ik een toeslag betalen voor de tentoonstelling Pilgrims naar Amerika – en de grenzen van vrijheid?

Nee hoor, de tentoonstelling is voor alle museumbezoekers zonder toeslag te bezoeken.

Hoe en wanneer ontvang ik mijn online ticket?

Nadat je bestelling is betaald en afgerond ontvang je binnen een paar minuten een bevestigingsmail inclusief je e-ticket(s) als PDF-bijlage(s). Mocht je na een paar uur nog steeds geen e-mail hebben ontvangen (kijk ook even in je spambox) neem dan contact op via: info@lakenhal.nl / 071 516 5360 of met Global Ticket: support@globalticket.nl / 020 244 28 77.

Moet ik mijn tickets uitprinten?

Je kunt je tickets uitprinten of laten zien via je smartphone.

Wanneer is mijn ticket geldig?

Op je ticket staat de datum waarop je ticket geldig is.

Kan ik mijn aankoop nog wijzigen?

Nee, een aankoop kan niet meer gewijzigd worden. Tickets kunnen niet worden geretourneerd of omgeruild.

Over inloopuren

Hoe krijg ik toegang tot het museum?

We werken met inloopuren om te zorgen voor een optimale spreiding van bezoekers. Toegang is alleen mogelijk met een online ticket. Dit geldt ook voor houders van de Museumkaart en andere ledenpassen. Spontaan bezoek is voorlopig helaas niet mogelijk.

Wat is een inloopuur?

Door te werken met inloopuren kunnen we de hoeveelheid bezoekers optimaal spreiden over de dag en in de ruimtes. Je mag binnenkomen tijdens jouw gehele inloopuur, en je mag in het museum blijven zolang je wilt. Om rijen bij de ingang te voorkomen, verzoeken we je om niet eerder dan de start van je inloopuur naar het museum te komen.

Uit welke inloopuren kan ik kiezen?

De inlooptijden zijn van dinsdag t/m zondag tussen: 10:00 -11:00 11:00 -12:00 12:00 -13:00 13:00 -14:00 14:00 -15:00 15:00 -16:00 Per inloopuur is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Wat is het verschil tussen een inloopuur en een tijdslot?

Sommige openbare gelegenheden werken met tijdsloten. Bij tijdsloten mag je op een specifiek moment naar binnen en heb je een beperkte bezoektijd. Daar kiezen we bewust niet voor. Wij streven ernaar de inloop zoveel mogelijk natuurlijk te spreiden en iedereen in alle rust het museum te laten bezoeken. Daarom kun je gedurende een heel uur binnenkomen, op het moment dat jou het beste uitkomt.

Over extra maatregelen

Kan ik het museum bezoeken als ik verkoudheidsklachten heb? Helaas niet. In lijn met de landelijke maatregelen vragen we je in dat geval om thuis te blijven. We ontvangen je graag als je weer helemaal beter bent.

Welke hygiënemaatregelen zijn er in het museum genomen?

We zorgen voor extra schoonmaak van contactpunten en aanraakoppervlakken, zoals deurklinken, wc’s, kranen, kluisjes en betaalautomaten. In het museum is op diverse plekken desinfecterende handgel beschikbaar. We stellen daarnaast handschoentjes beschikbaar.. En ook onze medewerkers hebben beschermende middelen tot hun beschikking.

Moet ik een mondkapje dragen tijdens mijn bezoek?

Het staat je vrij om een mondkapje te dragen, maar het is niet verplicht.

Kan ik in het museum met cash betalen?

Voorlopig niet. In verband met de hygiëne verzoeken wij iedereen contactloos te betalen.

Heb je een andere vraag?

Stuur een mail naar info@lakenhal.nl. We helpen je graag!