Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen - alleen online tickets
Home

Vier de herfstvakantie in Museum De Lakenhal!

Tijdens de herfstvakantie is er voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar van alles in Museum De Lakenhal te doen.

FAMILIESPOOR

Ga bijvoorbeeld zelfstandig op ontdekkingstocht met ons Familiespoor. In de collectiepresentatie bevinden zich 13 unieke lades, die in samenwerking met Familiemusea speciaal ingericht zijn met interactieve opdrachten voor families. Ga op zoek naar symbolen in 17e-eeuwse schilderijen, leer alles over het maakproces van Leids laken en speel spelletjes bij kunstwerken uit de moderne tijd. Het bijbehorende Familiespoor boekje kan gratis worden afgehaald bij de informatiebalie, de lades kom je vanzelf tegen.

OPEN ATELIER

Of steek samen je handen uit de mouwen in het Open Atelier! In de herfstvakantie kun je op zondag 18 oktober, woensdag 21 oktober én zondag 25 oktober van 13.00 tot 16.00 uur terecht voor een gratis inloopworkshop etsen. Tijdens het etsen gebruik je een drukplaat waarin kleine groeven de inkt vasthouden. Normaal gesproken ets je met metalen plaat en zuur, zodat er een chemische reactie ontstaat. Wij hebben het iets gemakkelijker én veiliger voor je gemaakt: met de droge naald techniek kom je namelijk al een heel eind. Probeer het zelf, met 17e–eeuwse tegeltjes als inspiratiebron. De hele middag is er een professionele workshopdocent aanwezig om jullie op weg te helpen.

BOEK JE ONLINE TICKET, KINDEREN TOT 18 JAAR GRATIS

Wil je tijdens de herfstvakantie Museum De Lakenhal samen bezoeken? Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk zonder reservering vooraf. Boek wel vooraf een online ticket, want met inloopuren zorgen we voor een optimale spreiding van bezoekers. Kinderen tot 18 jaar krijgen het hele jaar door gratis toegang.