Home
activiteit

Vier de herfstvakantie in Museum De Lakenhal!

22 t/m 30 oktober 2022

De hele hefstvakantie is er voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar van alles te doen.

BOEK JE ONLINE TICKET, KINDEREN TOT 18 JAAR GRATIS

  • Kinderen tot 18 jaar krijgen het hele jaar gratis toegang.
  • Alle activiteiten zijn gratis met een geldig entreebewijs. Boek vooraf een online ticket.
  • Reserveren is niet nodig.

Open Atelier

zondag 23, woensdag 26 en zondag 30 oktober van 13.00 tot 16.00 uur

Heb je zin om je creativiteit een boost te geven? Kom dan op zondag 23, woensdag 26 of zondag 30 oktober naar ons Open Atelier. Geïnspireerd op de tentoonstelling Imagine Intuition bieden we je die middagen een bijzondere inloopworkshop aan: op intuïtieve manier vloeiende creaties maken met scheerschuim en ecoline. De hele middag is een professionele workshopdocent aanwezig die je helpt bij het maken en die je gidst naar je eigen stijl. Loop binnen en verbluf jezelf met je creatieve talent!

Familiespoor

tijdens reguliere openingstijden

Ontdek samen het museum met het Familiespoor. Trek alle lades met een gouden button open en leer het museum nog beter kennen door allerlei opdrachten te doen. Ga op zoek naar symbolen in schilderijen, leer alles over het maakproces van Leids laken of speel spelletjes bij kunstwerken uit de moderne tijd. Je kunt de bijbehorende plattegrond gratis afhalen bij de Informatiebalie.

Thuisatelier

Online 24 uur per dag

Liever thuis aan de slag? Tover dan je keukentafel om tot kunstenaarswerkplaats met de opdrachten in ons Thuisatelier. Beleg een kunstzinnige boterham, maak je eigen glas in lood raam of speel een speciale editie van het spel ‘Wie ben ik’. Deel je jouw kunstwerk met ons via #kunstmakenmetkunstenaars? We zijn benieuwd naar het resultaat!

Museuminspecteur

Ben je jonger dan 12 jaar, dan kun je je tijdens je bezoek melden als Museuminspecteur. Vul het inspectierapport in en misschien mogen we onszelf met jouw hulp binnenkort het meest Kidsproof museum van Nederland noemen… Tot snel!