Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen
Home

16 t/m 24 oktober

Vier de Museumkidsweek tijdens de herfstvakantie

Vier tijdens de herfstvakantie de Museumkidsweek in Museum De Lakenhal! Van 16 t/m 24 oktober is voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar van alles te doen.

Familiespoor

Ontdek samen het museum met het Familiespoor. Trek onze lades open en leer het museum nog beter kennen met de opdrachten. Ga op zoek naar symbolen in schilderijen, leer alles over het maakproces van Leids laken of speel spelletjes bij kunstwerken uit de moderne tijd. Je kunt de bijbehorende plattegrond gratis afhalen bij de informatiebalie.

Open Atelier

Heb je zin om je creativiteit een boost te geven? Kom dan op zondag 17, woensdag 20 of zondag 24 oktober van 13.00 tot 16.00 uur naar ons Open Atelier. Geïnspireerd door de tentoonstelling If Things Grow Wrong bieden we je een bijzondere inloopworkshop aan: je eigen papier scheppen. De hele middag is een professionele workshopdocent aanwezig die je helpt bij het maken en die je gidst naar je eigen stijl. Loop binnen en verbluf jezelf met je creatieve talent!

Thuisatelier

Liever thuis aan de slag? Tover dan je keukentafel om tot kunstenaarswerkplaats met de opdrachten in ons Thuisatelier. Maak zelf verf met eigeel en kruiden, tover hutspotingrediënten om tot een waar kunstwerk, of speel een speciale editie van het spel ‘Wie ben ik’. Deel je jouw kunstwerk met ons via #kunstmakenmetkunstenaars? We zijn benieuwd naar het resultaat!

Museuminspecteur

Ben je jonger dan 12 jaar, dan kun je je tijdens je bezoek melden als Museuminspecteur. Vul het inspectierapport in en misschien mogen we onszelf met jouw hulp binnenkort het meest Kidsproof museum van Nederland noemen… Tot snel!

Praktische informatie

  • Familiespoor: dinsdag t/m zondag
  • Open Atelier: op zondag 17, woensdag 20 en zondag 24 oktober van 13.00 tot 16.00 uur
  • Prijs: gratis met een geldig entreebewijs
  • Aanmelden: niet nodig

BOEK JE ONLINE TICKET, KINDEREN TOT 18 JAAR GRATIS

Wil je tijdens de herfstvakantie Museum De Lakenhal samen bezoeken? Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk zonder reservering vooraf. Boek wel vooraf een online ticket. Zo zorgen we voor een optimale spreiding van bezoekers. Kinderen tot 18 jaar krijgen het hele jaar gratis toegang.