Home
activiteit

Zilverspreekuur (uitverkocht)

zondag 28 augustus 10.00 tot 17.00 uur

Ter ere van de tentoonstelling Christa Ehrlich – Pionier in design organiseren we op zondag 28 augustus een dag vol met zilverspreekuren. Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar een bijzonder juweel, mooi horloge of uniek zilveren object in de kast? Tijdens de zilverspreekuren vertellen gerenommeerd taxateurs George Hamel en Idzarda Lindenbergh je meer over de herkomst, plaats, ouderdom en waarde van de zilveren objecten in jouw bezit. Ze hebben hier volop ervaring mee – beiden zijn verbonden aan het Zilvermuseum in Schoonhoven, waar iedere eerste vrijdag van de maand soortgelijke zilverspreekuren georganiseerd worden.

HOE WERKT HET?

Op zondag 28 augustus zitten de taxateurs voor je klaar in het Auditorium van Museum De Lakenhal. Je boekt voor deze dag een tijdslot. Aan het begin van je tijdslot start de keuring, en deze duurt maximaal 20 minuten. Je kunt 2 zilveren objecten meenemen om te bespreken. Wil je meerdere objecten laten beoordelen, dan vragen we je om een aparte afspraak te maken met de taxateur van jouw keuze.

PRAKTISCHE INFORMATIE:

Datum: zondag 28 augustus (uitverkocht)
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Locatie: Auditorium
Prijs: gratis met een geldig entreebewijs

OVER GEORGE HAMEL

George Hamel studeerde geologie en mineralogie met als specialisatie edelsteenkunde aan de RU Leiden en behaalde het diploma van de Gem-A met Tully medaille. Hij werkte voor een diamantbedrijf en later een topjuwelier in Amsterdam en specialiseerde zich daar in het taxeren van edelstenen, juwelen en zilver. In 1984 werd hij beëdigd en sinds 2010 is hij gecertificeerd als taxateur. In die hoedanigheid is hij onder andere werkzaam voor o.a. Steltman Juwelier in Den Haag en de douane. In 2021 verscheen zijn boek Diamant, Koning der Edelstenen.

OVER IDZARDA LINDENBERGH

Na geschiedenis te hebben gestudeerd in Rotterdam heeft Idzarda Lindenbergh zich sinds 2015 omgeschoold tot gemmoloog, zilver en juwelentaxateur. Ze heeft onder meer een diploma als Diamant Grader van de HRD in Antwerpen, het Gemology Diploma van de Gem-A en ook rondde ze aan de Vakschool Schoonhoven de opleiding voor Register Taxateurs af. Sinds 2017 heeft zij haar eigen bedrijf en taxeert ze edelstenen, juwelen en zilver voor boedelverdeling, verkoop en verzekering.